Ooglaseren

Home / Ooglaseren

Excellent ooglaseren. Vrijheid waar u elke dag van geniet

Brillen en contactlenzen kunt u vervangen, uw ogen niet. Ooglaseren is irreversibel (niet terug te draaien). Daarom is vertrouwen en een bewuste keuze maken zo belangrijk. Laat u daarom niet van de wijs brengen door alle marketingtermen en –kreten die sommige klinieken uiten. Wat wilt u voor uw ogen? Toch de meest veilige ooglaserbehandeling voor de beste prijs met bewezen hoog resultaat? Bij Retina Total Eye Care nemen wij de zorg over de juiste keuze uit handen.

Als eerste privékliniek op het gebied van ooglaseren hebben wij de meeste ervaring en deskundigheid. Bij ons gaat het om de hoogste kwaliteit in de oogzorg. Ons team bestaat uit zeer ervaren, deskundige en gepromoveerde specialisten op het vakgebied van refractie chirurgie (bril vervangende chirurgie).
Voor de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden wij u daarom onze All Laser Treatment aan. Dit is de allerbeste keuze voor uw veilige ooglaserbehandeling met het beste resultaat.

Tarieven

In onderstaand overzicht treft u de tarieven van onze verschillende behandelingen. Deze tarieven gelden vanaf 1 januari 2017 (wijzigingen voorbehouden). Wij hanteren vaste tarieven, dus geen verrassingen achteraf. Onze behandelingen worden uitsluitend uitgevoerd door gepromoveerde academische oogartsen met geavanceerde en moderne technologie.

Al onze behandelingen zijn inclusief nazorg en controles de eerste twee jaar. Bijkomende kosten van de medicatie zijn niet inbegrepen. Deze bestellen wij als service voor u, zodat u deze bij de behandeling direct mee krijgt. De apotheek stuurt een factuur hiervoor naar uw verzekeraar. Mogelijk ontvangt u van uw zorgverzekeraar een factuur vanwege uw eigen risico.
Oogonderzoeken
 • Geschiktheidsonderzoek is kosteloos
 • Ruim 2 uur durend vooronderzoek door de optometrist
 • en een apart onderzoek bij de oogarts
 • Kosten van het vooronderzoek ontvangt u onder voorwaarden terug na uw behandeling
135,00
All Laser Treatment
 • Lasik / Lasek techniek
 • De beste ooglaserbehandeling met bewezen hoog resultaat
 • Geen confectie-, maar maatwerk
1475,00
per oog
Bijbetaling Q-Sight®
 • Aberraties nog nauwkeuriger gecorrigeerd
 • Onregelmatigheden worden per mm en tot op 1/100ste dioptrie opgespoord
 • Verbetert het nachtzien
500,00
per oog
Bijbetaling Presbyoptix® / Supracore®
 • Zeer goede gezichtsscherpte
 • Zowel verte- als leescorrectie
 • Voor boven de 45 jaar
975,00
per oog

ErvaringenFAQ

Overzicht gestelde vragen laserbehandelingen

Bij zowel de LASIK- als de LASEK-behandeling is de ingreep vrijwel pijnloos. Bepaalde handelingen kunt u voelen, zoals een korte onaangename druk op de ogen tijdens de LASIK-behandeling. In de eerste uren na een LASIK-behandeling kan er pijn gevoeld worden. Dit verdwijnt weer na enkele uren. Na een LASEK-behandeling moet u rekening houden met twee tot drie dagen napijn. Daarnaast zijn de ogen enige dagen geïrriteerd, lichtgevoelig en vochtig.

Ja, dat is mogelijk. Onze gepersonaliseerde ooglaserbehandelingen bieden ook uitkomst voor cliënten met een cilinder.

Ja, beide ogen worden direct na elkaar behandeld. In overleg met de oogchirurg kan hier vanaf geweken worden.

De ingreep neemt ongeveer 20 minuten in beslag, daarna verblijft u nog enige tijd in onze recovery ruimte.

Bij de LASIK behandeling kunt u rekening houden met 1 dag. Dus wanneer u de volgende dag opstaat, is uw zicht al scherp. Bij de LASEK behandeling heeft dit herstel iets meer tijd nodig. Het zicht zal met ongeveer 5 à 7 dagen scherp zijn. Houdt u er rekening mee dat dit gemiddelden zijn en dat iedereen op zijn eigen tempo herstelt.

Na de ooglaserbehandeling zijn er tenminste 2 controles; de dag na de behandeling en ongeveer 10 weken daarna. Na een LASEK behandeling zijn er tenminste 3 controles; de dag na de behandeling, 4 dagen na de behandeling en ongeveer 10 weken daarna. Naast de reguliere controles, kunnen er extra controles worden uitgevoerd indien nodig.

Om de genezing zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn er verschillende aandachtspunten. Vermijd tenminste één week stoffige / rokerige ruimten en draag de eerste week geen oogmake-up. Maak geen gebruik van sauna, zonnebank en zwembad voor een periode van twee weken. Tevens mag u één week niet sporten. Na twee weken mag u in principe al uw activiteiten weer hervatten.

Ja, bij een gezond oog is het resultaat van onze laserbehandelingen in principe blijvend. Vele internationale onderzoeken hebben dit bewezen. Zo bewijst ook onze eigen ervaring sinds 1997. Zeer incidenteel neemt het resultaat met het verstrijken van de jaren af.
Een laserbehandeling kan niet voorkomen dat u net als iedereen op latere leeftijd een leesbril nodig zult hebben. Bovendien kan deze behandeling geen enkele invloed uitoefenen op de ontwikkeling van cataract (staar) op latere leeftijd. Dit is een normaal verouderingsproces. Een staaroperatie, door het plaatsen van een implantlens, is wél een oplossing voor het verhelpen of het voorkomen van cataract.

Sinds het eind van de jaren tachtig wordt bij veel oogcorrecties een Excimerlaser gebruikt. Inmiddels zijn miljoenen mensen behandeld. Vooral in de VS wordt deze manier van corrigeren veel toegepast.
Internationale studies die tot nu toe zijn uitgevoerd hebben aangetoond dat er op lange termijn geen nadelige gevolgen zijn voor het gezichtsvermogen. Zo blijkt dat het hoornvlies zich goed en stabiel herstelt.