Ooglaseren

Home / Ooglaseren

Excellent ooglaseren. Vrijheid waar u elke dag van geniet

Brillen en contactlenzen kunt u vervangen, uw ogen niet. Ooglaseren is irreversibel (niet terug te draaien). Daarom is vertrouwen en een bewuste keuze maken zo belangrijk. Laat u daarom niet van de wijs brengen door alle marketingtermen en –kreten die sommige klinieken uiten. Wat wilt u voor uw ogen? Toch de meest veilige ooglaserbehandeling voor de beste prijs met bewezen hoog resultaat? Bij Retina Total Eye Care nemen wij de zorg over de juiste keuze uit handen.

Als eerste privékliniek op het gebied van ooglaseren hebben wij de meeste ervaring en deskundigheid. Bij ons gaat het om de hoogste kwaliteit in de oogzorg. Ons team bestaat uit zeer ervaren, deskundige en gepromoveerde specialisten op het vakgebied van refractie chirurgie (bril vervangende chirurgie).
Voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding bieden wij u daarom de unieke Contoura vision® behandeling aan. Dit is de allerbeste keuze voor uw veilige ooglaserbehandeling met het allerhoogste resultaat.

Video Contoura Vision ®

Behandelmethoden

Contoura Vison


Optisch resultaat


WOW effect


Nachtzien


Bandagelens

Nee


Druppelverdoving

Ja


Laserflapje

Ja


Herstel

4 uur


Gevoeligheid tijdens herstel

X

Streamlight


Optisch resultaat


WOW effect


Nachtzien


Bandagelens

Ja


Druppelverdoving

Ja


Laserflapje

Nee


Herstel

3 dagen


Gevoeligheid tijdens herstel

2 dagen

Intra Lasik


Optisch resultaat


WOW effect


Nachtzien


Bandagelens

Nee


Druppelverdoving

Ja


Laserflapje

Ja


Herstel

1 á 2 dagen


Gevoeligheid tijdens herstel

1 dag

Trans PRK


Optisch resultaat


WOW effect


Nachtzien


Bandagelens

Ja


Druppelverdoving

Ja


Laserflapje

Nee


Herstel

5 dagen


Gevoeligheid tijdens herstel

3 dagen

Tarieven

In onderstaand overzicht treft u de tarieven van onze verschillende behandelingen. Deze tarieven gelden vanaf 1 mei 2020 (wijzigingen voorbehouden). Wij hanteren vaste tarieven, dus geen verrassingen achteraf. Onze behandelingen worden uitsluitend uitgevoerd door gepromoveerde academische oogartsen met de meest geavanceerde en moderne technologie.

Al onze behandelingen zijn inclusief nazorg en controles de eerste twee jaar. Bijkomende kosten van de medicatie zijn niet inbegrepen. Deze bestellen wij als service voor u, zodat u deze bij de behandeling direct mee krijgt. De apotheek stuurt hiervoor een factuur naar uw verzekeraar. Mogelijk ontvangt u van uw zorgverzekeraar een factuur vanwege uw eigen risico.
Vooronderzoek
 • Quickscan is kosteloos
 • Ruim 2 uur durend vooronderzoek
 • Inclusief consult bij de oogarts
 • Kosten van het vooronderzoek ontvangt u onder voorwaarden terug na uw behandeling
 • Blijk je niet geschikt voor ooglaseren scroll dan naar beneden voor informatie over VIsian ICL
135,00
Contoura®
 • Contoura® vision new
 • Uit internationale onderzoeken is dit s' werelds beste ooglaserbehandeling
 • Geen confectie-, maar maatwerk
1975,00
per oog
Streamlight®
 • Streamlight®
 • De nieuwste en verbeterde Trans-PRK behandeltechnologie
 • Zowel in hardware als software
1495,00
per oog
Voorzet implantlenzen
 • Implanteerbare contactlens
 • visian ICL als ooglaseren niet mogelijk is
 • vanaf
2500,00
per oog

ErvaringenFAQ

Overzicht veelgestelde vragen laserbehandelingen

Bij zowel de Intra-LASIK- als de LASEK-behandeling is de ingreep vrijwel pijnloos. Bepaalde handelingen kunt u voelen, zoals een korte druk op de ogen tijdens de Intra-LASIK-behandeling. Bij de pijnloze Contoura vision ® behandeling heeft u een korte tijd ietsje mistig zicht. Als dit is weggetrokken kunt u vrijwel meteen goed zien. Na een LASEK-behandeling moet u rekening houden met twee tot drie dagen napijn. Daarnaast zijn de ogen enige dagen geïrriteerd, lichtgevoelig en vochtig.

Ja, dat is mogelijk. Onze gepersonaliseerde ooglaserbehandelingen bieden ook uitkomst voor cliënten met een cilinder tot 6.

Ja, beide ogen worden direct na elkaar behandeld. In overleg met de oogchirurg kan hier van afgeweken worden.

De ingreep neemt ongeveer 20 minuten in beslag, daarna verblijft u nog een korte tijd in onze recovery ruimte.

Na een Contoura Vision® behandeling heeft u al redelijk goed zicht. Na 4 uur is het zicht zo goed als hersteld. Bij de Intra-LASIK behandeling moet u rekening houden met 1 dag. Dus wanneer u de volgende dag opstaat, is uw zicht al scherp. Bij de LASEK- en Trans-PRK behandelingen heeft het herstel iets meer tijd nodig. Het zicht zal met ongeveer 5 à 7 dagen scherp zijn. Bij de Streamlight behandeling is dat 3 dagen. Houd er rekening mee dat dit gemiddelden zijn en dat iedereen op zijn eigen tempo herstelt.

Na de ooglaserbehandeling zijn er tenminste twee controles nodig; de dag na de behandeling én ongeveer 10 weken daarop. Na een LASEK- of Trans-PRK behandeling zijn er tenminste drie controles nodig; de dag na de behandeling, 4 dagen na de behandeling en ongeveer 10 weken daarna. Naast de reguliere controles, kunnen er indien nodig extra controles worden uitgevoerd.

Om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn er verschillende aandachtspunten. Vermijd tenminste één week stoffige of rokerige ruimten en draag de eerste week geen oog make-up. Maak geen gebruik van sauna, zonnebank en zwembad voor een periode van twee weken. Tevens mag u één week niet sporten. Na twee weken mag u in principe al uw activiteiten weer hervatten.

Ja, bij een gezond oog is het resultaat van onze laserbehandelingen in principe blijvend. Vele internationale onderzoeken hebben dit bewezen. Zo bewijst ook onze eigen ervaring sinds 1997. Zeer incidenteel neemt het resultaat met het verstrijken van de jaren af.
Een laserbehandeling kan niet voorkomen dat u op latere leeftijd een leesbril nodig zult hebben. Bovendien kan deze behandeling geen enkele invloed uitoefenen op de ontwikkeling van cataract (staar) op latere leeftijd. Dit is een normaal verouderingsproces. Een staaroperatie, door middel van het plaatsen van een implantlens, is wél een oplossing voor het verhelpen of het voorkomen van cataract.

Sinds eind jaren tachtig wordt bij veel oogcorrecties een Excimerlaser gebruikt. Inmiddels zijn miljoenen mensen behandeld. Vooral in de Verenigde Staten wordt deze manier van corrigeren veel toegepast. Internationale studies die tot nu toe zijn uitgevoerd hebben aangetoond dat er op lange termijn geen nadelige gevolgen zijn voor het gezichtsvermogen. Zo blijkt dat het hoornvlies zich goed en stabiel herstelt.