Monofocale implantlenzen

Toelichting
Home / Monofocale implantlenzen

MEER OVER MONOFOCALE IMPLANTLENZEN

Een monofocale implantlens is een lens met één sterkte correctie. Dat wil zeggen dat we alleen voor de verte corrigeren. Voor het lezen dichtbij is dan alsnog een leesbril nodig. Een andere  mogelijkheid is om u weer bijziend te maken, net als voorheen, zodat u zonder bril kunt lezen. Echter heeft u dan wel een bril nodig voor de verte.

Monovision 
Een al jarenlang toegepaste methode is Monovision. Dat houdt in dat we uw dominante oog corrigeren voor de verte. Uw andere niet-dominante oog wordt dan gecorrigeerd voor dichtbij. Met contactlenzen is dit al een 40 jaar beproefde methode. Alvorens met en permanente behandeling dit toe te passen testen wij dit eerst met contactlenzen om er zeker van te zijn dat u aan Monovision kan wennen.

Heeft de oogarts bij u staar geconstateerd dan worden deze bovenstaande behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar. De vergoeding hangt wel af van hoe u bent verzekerd en houdt u rekening met eventuele eigen bijdrage. Heeft u geen staar maar kiest u toch voor Monofocale implantlenzen dan valt dit onder de onverzekerde zorg. Mocht u Monovision willen met monofocale lenzen dan is dit zonder bijkomende kosten.