Monofocale implantlenzen

Toelichting
Home / Monofocale implantlenzen

Meer over monofocale implantlenzen
Een monofocale implantlens is een lens met één sterktecorrectie. Dat wil zeggen dat we alleen voor de verte corrigeren. Voor dichtbij lezen is dan alsnog een leesbril nodig. Een andere mogelijkheid is om u weer bijziend te maken, zodat u net als voorheen zonder bril kunt lezen. Echter heeft u dan wel een bril nodig voor de verte.

Monovision
Een al jarenlang toegepaste methode is Monovision. Dat houdt in dat we uw dominante oog corrigeren voor de verte, en de niet-dominante oog voor dichtbij. Dit is een 40 jaar beproefde methode met contactlenzen. Alvorens dit toe te passen als permanente behandeling, testen wij de methode met contactlenzen om er zeker van te zijn dat u aan Monovision kunt wennen.

Heeft de oogarts bij u staar geconstateerd, dan worden de bovenstaande behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar. De vergoeding hangt wel af van uw verzekering en daarnaast dient u rekening te houden met de eventuele eigen bijdrage. Heeft u geen staar maar kiest u toch voor monofocale implantlenzen, dan valt dit onder de onverzekerde zorg. Mocht u Monovision willen met monofocale lenzen dan is dit zonder bijkomende kosten.