pentafocale implantlenzen

Toelichting
Home / pentafocale implantlenzen

MEER OVER PENTAFOCALE IMPLANTLENZEN

De Pentafocale implantlens is een innovatieve en gepatenteerde kunstlens. Zoals de naam al aangeeft, bestaat deze implantlens uit vijf focuspunten. De trifocale implantlens heeft er daarentegen bijvoorbeeld ‘maar’ drie. Dankzij het hogere aantal focuspunten en negen overgangsgebieden geeft de Pentafocale implantlens scherp zicht op alle afstanden: vanaf 40 centimeter – wat algemeen beschouwd wordt als de gestandaardiseerde en gebruikelijke leesafstand – tot in het oneindige.

Het unieke aan de Pentafocale implantlens is dat de overgang tussen de voorgenoemde focuspunten bijzonder vloeiend verloopt. De implantlens heeft een groter en consequenter bereik. Daarmee komt deze implantlens technologisch gezien nóg een stapje dichterbij de natuurlijke ooglens – met scherp zicht op alle afstanden. Een ander groot voordeel van deze lens is de makkelijke gewenning van het oog.

Dankzij de slimme ‘Dynamic Light Utilization Technology’, gebaseerd op een iteratief algoritme, wordt er optimaal en efficiënt gebruik gemaakt van lichtenergie; daardoor kan men bij minder licht beter zien en verkrijgt men een hoger contrast vergeleken met andere multifocale implantlenzen. Tevens beschikt de Pentafocale implantlens over een natuurlijke gele violet filter en geeft 100% bescherming tegen schadelijke UV-stralen.