Oogzorg

Retina Total Eye Care
Home / Oogzorg

Total Eye Care

In het verleden hebben wij gekozen voor het totale oogzorg concept (Total Eye Care). Hiermee waren wij de eerste die brillen, contactlenzen, ooglaseren en implantlenzen aan onze cliënten konden aanbieden.

Bent u niet geschikt voor het een, dan wel voor het ander. Al onze aandacht, expertise en jarenlange ervaring is gericht op de juiste keuze met het allerbeste resultaat voor uw kostbare ogen.

Zonnebrillen mode

Contactlenzen

Onze contactlensspecialisten zijn tevens gediplomeerde optometristen

Om veilig gebruik van contactlenzen te waarborgen is deskundigheid en de benodigde apparatuur vereist. Om de stofwisseling van het hoornvlies (cornea) te beoordelen maken wij een foto van de hoornvliescellen en de celstructuur. Hiermee kunnen wij de gezondheid van dit deel van het oog beoordelen voor het veilig dragen van uw contactlenzen. Maar mede om het juiste type contactlens te bepalen. Hierbij denken wij aan zuurstofdoorlatendheid, UV-filter, hydrophillic materiaal en bio-compatibel.

Bij het kiezen van de juiste contactlens wordt er gekeken naar het traanvocht en metabolisme van het hoornvlies. Zo kan er gekozen worden voor lenzen met een HydraLuxe- of MoisterSeal technologie en Siliconen Hydrogel materiaal. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel mensen stoppen met het dragen van contactlenzen doordat zij vermoeide/droge ogen en minder zicht hebben ervaren. De expertise die nodig is voor een juiste lens keuze, zoals bij droge ogen, vindt u bij onze ervaren specialisten. Ons doel: veilig en comfortabel lenzen dragen met goed zicht.

Droge ogen behandeling

Het droge ogen syndroom is een veel voorkomende aandoening die 5 tot 10% van de bevolking aantast. Het droge ogen syndroom is het gevolg van gebrekkige traanfilm, veroorzaakt door een verminderde traanproductie, of door een te snelle verdamping van de tranen. Wij bieden dé oplossing tegen droge ogen: de revolutionaire E-Eye behandeling.

Met de E-Eye behandeling worden uw droge ogen behandeld. Gedurende drie sessies worden met lichttherapie, de kliertjes (van meiboom) in het ooglid gestimuleerd. De tranen zullen daardoor minder snel verdampen, waardoor de problemen van droge ogen oplossen. De behandeling is pijnloos en neemt slechts enkele minuten in beslag.

FAQ