Dr. Ruth Lapid-Gortzak spreker op ESCRS congres

Home / Geen categorie / Dr. Ruth Lapid-Gortzak spreker op ESCRS congres

Afgelopen weekend vond het ESCRS congres plaats, het toonaangevende evenement op het gebied van cataract- en refractiechirurgie. Het jaarlijks terugkerende evenement is dé plaats voor het delen van de laatste ontwikkelingen en onderzoeken aangaande brilvervangende chirurgie. Onze medisch directeur en oogarts, Dr. Ruth Lapid-Gortzak, was niet enkel een van de aanwezige sprekers maar mocht tijdens het congres tevens een award in ontvangst nemen op het gebied van lensimplantatie. Gefeliciteerd!

Tijdens het ESCRS congres vond eveneens een vergadering plaats van de IIIC, een prestigieuze wetenschappelijke club die zich toelegt op de wetenschap van intraoculaire lensimplantatie. In Nederland zijn op dit moment slechts twee refractiechirurgen toegelaten tot de IIIC, waaronder Dr. Ruth Lapid-Gortzak van Retina Total Eye Care. Een ongekende prestatie, mede gezien de club wereldwijd slechts 250 leden kent, waarvan slechts dertig vrouwen.

Berichten(2)

 • 31 oktober 2021, 19:17  Beantwoorden

  Wat is jullie mening / ervaRing over droge maculadegeneratie en tamoxifen gebruik, en evt opvolgende aromataseremmers?
  Bij mijn echtgenote, 65 jaar, Nu ruim 2 jaar tamoxifen, afgelopen week droge macula DEGENERATIE vaStgesteld. Verband?

  • Retina Total Eye Care
   10 november 2021, 16:36

   Geachte meneer Bakx,

   Dank voor uw bericht! Aangezien wij een refractiekliniek zijn, kan ik u met deze vraag helaas niet verder helpen. Ik raad u aan om contact op te nemen met het RadboudUMC, zij doen hier onderzoek naar. Eveneens kunt u contact opnemen met de MaculaVereniging.

   Vriendelijke groet,
   ^A. van Retina Total Eye Care

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.